israel

Op vakantie naar Israël? Dit moet je gezien hebben!

Dat er in Israël genoeg te zien en te beleven valt, hoef ik je niet te vertellen. Maar als je meer wilt ontdekken over de bijbelse cultuur en natuur, mag een bezoek aan de volgende bezienswaardigheden niet ontbreken in je vakantieplanning.

tekst Ruben Hadders
Gepubliceerd 30 mei 2018

Neot Kedumim Park

Halverwege Jeruzalem en Tel Aviv, op nog geen kwartier rijden van luchthaven Ben Gurion, vind je het enige ‘bijbelse natuurreservaat’ ter wereld: Neot Kedumim. Dat betekent zoveel als ‘de aangename velden van weleer’. En aangenaam is het zeker in dit openluchtmuseum van 2,5 vierkante kilometer. Je vindt hier niet alleen allerlei planten en bomen die in de Bijbel beschreven worden, het doel van de oprichters was vooral om je een indruk te geven van het landschap in de tijd van de Bijbel en hoe de waarden en normen van Israël hierdoor gevormd zijn. Wandel door het Land van Melk en Honing of de Velden van de Zeven Soorten. Leer over het belang en de symboliek van de palmboom, de amandelboom en de hysop plant. Bekijk oude agrarische installaties zoals een wateropslag, wijnpers of dorsvloer. Er zijn verschillende routes die je kunt lopen – eventueel met gids – en je kunt je er met gemak een dag vermaken, ook met kinderen. Regelmatig worden er ook extra activiteiten georganiseerd zoals ‘bijbels koken’ of een demonstratie van hoe destijds de bijbelteksten werden op- en overgeschreven.

Ben Gurion Airport, 70198 , https://www.neot-kedumim.org.il/

 

The Biblical Museum of Natural History

Noem het een (hele) kleine dierentuin, een historisch museum of een leerhuis: uniek is The Biblical Museum of Natural History zonder enige twijfel! Wie het wil bezoeken zal een afspraak moeten maken, maar krijgt dan wel een hele bijzondere tour over met name de betekenis en symboliek van dieren in de Bijbel. Wat je te zien krijgt is een mix van skeletten en levende en opgezette dieren, maar vooral wat je hoort – de uitleg – is wat het museum zo boeiend maakt. Ontdek het levenswerk van de spraakmakende ‘Zoo Rabbi’ Natan Slifkin, die hiermee de natuurlijke wereld van de Thora tot leven wekt!

5 Ha-Tzaba Street, Beit Shemesh, https://www.biblicalnaturalhistory.org/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

laatste berichten