Over ons

De Bijbel is voor velen een moeilijk boek. Vooral omdat we onbekend zijn met de cultuur waarin de Bijbel is ontstaan. Als je die cultuur beter leert begrijpen, kom je tot verrassende ontdekkingen en wordt de Bijbel een inspirerend boek vol leven! Dan ga je zien hoe de eeuwenoude wijsheid die in deze verhalen ligt opgesloten, van bijzondere waarde is voor het het leven in de 21ste eeuw.

Of je nu jong of oud bent, gelovig of niet-gelovig, wij nemen je graag mee op een reis door de wereld van het oude Midden-Oosten. De wereld van Abraham, Mozes en David. Zoals de oude verhalenvertellers willen wij een gids voor je zijn in deze fascinerende wereld. 

Dit doen wij geheel onafhankelijk van overheden, kerken, organisaties of denkrichtingen. Wij zijn 100% een non-profitorganisatie, opgericht in 2015 om aandacht te vragen voor de bijbelse cultuur. En om zorg te dragen voor onze unieke collectie van meer dan 500 (gebruikers)voorwerpen die in de Bijbel beschreven worden. Om die reden zijn wij door de Belastingdienst erkend als Culturele ANBI.  

Directeur

Jaap Bönker (rechts op de foto) is per 1 januari 2017 aangesteld als directeur op vrijwillige basis. Hij ontvangt geen salaris, maar heeft wel recht op een vrijwilligersvergoeding van max. €1500 per jaar.

Bestuur

Het bestuur van de stichting bestaat uit 3 personen, die voor onbepaalde tijd zijn benoemd. Zij ontvangen geen salaris, maar kunnen wel een vergoeding krijgen voor onkosten die zij maken (bijv. reiskosten).

  • dhr. S. van Groningen, voorzitter
  • mw. R.M. Palma, Andijk, secretaris / penningmeester
  • dhr. O. Hadders
Culturele ANBI

Sinds 20 januari 2015 zijn wij door de Belastingdienst aangemerkt als Culturele ANBI. Dit betekent dat je extra belastingvoordeel krijgt als je een gift aan ons doet, deze zijn namelijk 125% aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Ondernemers die ons steunen mogen maar liefst 150% van hun gift aftrekken van de vennootschapsbelasting.

Beleidsplan

Het beleidsplan van de stichting voor de jaren 2015-2018 kun je hier downloaden.

 

Jaarverslag

Download hier het financiële jaarverslag over 2016.

 

Kamer van Koophandel / RISN

Wij zijn ingeschreven in het handelsregister onder nummer 62116290.
Het RISN nummer van de stichting is 8546.61.785.

Ruben-en-Jaap-2-RCreations-3305

Onze sprekers

Ruben Hadders (links) studeerde Journalistiek en begon op jonge leeftijd een eigen mediabedrijf. Tegenwoordig is hij actief als online business consultant. Daarnaast schrijft en spreekt hij al meer dan 10 jaar over de bijbelse cultuur en heeft hij hier ook diverse boeken over uitgegeven. Meer lezen...

Jaap Bönker studeerde Theologie en is gefascineerd door het Oude Testament. Hij schreef hier diverse boeken over, waaronder De God van Abraham, Isaak en Ishmaël. Al meer dan 20 jaar reist hij door het Midden-Oosten en verzameld hij voorwerpen die in de Bijbel beschreven worden. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een unieke collectie van meer dan 500 voorwerpen. Hij geeft wekelijks lezingen door heel Nederland en is ook een veelgevraagd reisleider. Meer lezen...