Reizen

Jaap Bönker komt al meer dan 20 jaar in het Midden Oosten en wordt regelmatig gevraagd om een (studie)reis te leiden. Niet zonder reden, want dankzij zijn lokale netwerk kan hij deelnemers meenemen naar het hartland van de Bijbel. Dit is deels in Palestijns gebied, waar dus weinig toeristen komen. Er gaat een wereld voor je open, als Jaap zijn uitgebreide kennis van de bijbelse wereld én zijn theologische visie op (de toekomst) van Israël en de Arabieren/Palestijnen met je deelt. 

Deze reizen worden vaak georganiseerd door gespecialiseerde reisorganisaties zoals Promised Lands, met inhoudelijke medewerking van de Bijbelse Cultuur Stichting. 

Ondanks de grote vraag hebben wij besloten het aantal reizen te beperken. Voor 2019 hebben wij momenteel de twee reizen op de planning staan. 

'In de voetsporen van de aartsvaders' - 4-13 maart 2019

  • 15-25 personen
  • € 1.475 incl. vliegticket, logies, onbijt en diner.
  • Toeslag 1-persoonskamer €395,-

Wat krijg je daarvoor? Een bijzondere reis vanuit Jeruzalem naar Nabloes/Sichem waar we de lokale bevolking gaan ontmoeten en een vluchtelingenkamp bezoeken. Verder staan we stil bij de put van Jakob in Sichar, het graf van Jozef en lopen we over de lokale markt in de binnenstad.

We gaan naar Hebron waar we het graf van de aartsvaders en -moeders gaan bezoeken (de grot van Makpelah) en maken een tour door de oude stad.

Op de berg Gerizim ontmoeten we de Samaritanen en ontdekken we het verhaal achter de berg Ebal (de bergen van de zegen en de vloek). 

We bezoeken het graf van Samuël in Rama en we zien hoe Jozua het land veroverde. We bezoeken een Palestijns-christelijk dorpje en we krijgen een prachtig uitzicht over Jeruzalem. 

In Jericho leren we meer over een bijzonder project, bezoeken we een museum en wandelen wij door het centrum. We ontmoeten interessante mensen in Jeruzalem, met een bijzonder verhaal. En natuurlijk is er voldoende ruimte om de oude stad en andere interessante plaatsen te bezoeken, zoals Ber Sheva en Dimona.

In de prijs zitten vliegticket, logies, ontbijt en diner. Lunch doen we onderweg of we nemen broodjes mee vanuit het hotel (maar dat zijn eigen kosten). Busvervoer is inclusief evenals de transfers van en naar Ben Gurrion airport.

Interesse? Neem dan contact op met Jaap Bönker via jaap@bijbelsecultuur.nl.

 


Israëlreis namens Comite Gemeentehulp Israël - 1-12 mei 2019

  • 15-25 personen
  • € 1.800 incl. vliegticket, logies, onbijt en diner.
  • € 1.650 bij min. 20 deelnemers.
  • Toeslag 1-persoonskamer €395,-

Deze reis is inhoudelijk gelijk aan bovenstaande reis.
Interesse? Neem dan contact op met Jaap Bönker via jaap@bijbelsecultuur.nl

 

Ga mee op een inspirerende reis door de wereld van het oude Midden Oosten.

Ontdek het hartland van de Bijbel.

Jaap Bonker blaast de sjofar

Reisleider

Jaap Bönker komt al meer dan 20 jaar in het Midden-Oosten. Hij studeerde Theologie en is gefascineerd door het Oude Testament, in het bijzonder de geschiedenis van Abraham. Hij schreef hier diverse boeken. Vooral De God van Abraham, Isaak en Ishmaël: Eén Weg naar Vrede in het Midden-Oosten deed veel stof opwaaien en werd positief ontvangen. Tijdens zijn reizen verzamelde hij voorwerpen die in de Bijbel beschreven worden. Inmiddels bestaat deze collectie uit meer dan 500 voorwerpen. Meer lezen...

>
Scroll naar top