Ruben-Hadders-2-RCreations-3238

Ruben Hadders

Als tiener was Ruben Hadders (1986) al gefascineerd door de Bijbel en schreef hij artikelen voor het tijdschrift Israël en de Bijbel. Op 19-jarige leeftijd begon hij, nog tijdens zijn studie Journalistiek, een eigen mediabedrijf. In die tijd leerde hij ook Jaap Bönker kennen, die dan al vele jaren actief is als spreker op het gebied van de bijbelse cultuur en met wie een hechte vriendschap ontstaat. Van hem brengt Ruben diverse boeken op de markt, waaronder De God van Abraham, Isaak én Ishmaël.  

Eind 2013 raakt Ruben in een ernstige depressie, als gevolg van een slaapstoornis, en moet hij stoppen met zijn bedrijf. In die tijd begint Ruben met het schrijven van een boek: een woord-voor-woord commentaar op de eerste hoofdstukken van het bijbelboek Genesis. Een project waar hij al veel langer mee bezig was, maar nooit eerder de woorden voor kon vinden. Want hoewel er over Genesis al bibliotheken vol geschreven zijn, is er volgens hem nog veel onbekend.

Begin 2015 neemt hij samen met Jaap het initiatief voor de oprichting van de Bijbelse Cultuur Stichting, waar ook 'project Genesis' in wordt ondergebracht. Hierin werkt hij, op vrijwillige basis, als schrijver en spreker.

In het dagelijks leven is Ruben actief als online business developer. Met zijn vrouw Linda woont hij in Woudenberg.