Ruben Hadders

Ruben Hadders

Ruben Hadders valt als tiener nogal op door zijn bijzondere interesses: voor de wereld van de media en voor de wereld van de Bijbel. Op 19-jarige leeftijd begint hij, nog tijdens zijn studie Journalistiek, een eigen mediabedrijf en publiceert hij voor diverse kranten en tijdschriften. Zijn specialiteit: religieus-cultureel nieuws. Hij interviewt menig religieus leider en schrijft achtergrondartikelen over ontwikkelingen in het Midden Oosten.

In deze tijd leert hij ook Jaap Bönker kennen, die dan al vele jaren actief is als spreker op het gebied van de bijbelse cultuur en met wie een hechte vriendschap ontstaat. Onder het label Uitgeverij Timotheüs brengt Ruben diverse boeken van hem op de markt, waaronder het veelgeprezen De God van Abraham, Isaak én Ishmaël: Een Weg naar Vrede in het Midden Oosten.

Als gevolg van ernstig slaapapneu raakt Ruben medio 2013 in een zware, suïcidale depressie. Het lukt hem niet meer zijn bedrijf te leiden, deze gaat over de kop. Langzaam maar zeker herstelt hij en begint met het schrijven van een boek: een woord-voor-woord commentaar op Genesis 1-5, de eerste hoofdstukken van de Bijbel. Bibliotheken zijn hier al over vol geschreven, maar veel eeuwenoude en fascinerende kennis blijft volgens Ruben onopgemerkt door de vele aandacht voor de discussie rondom creationisme en evolutie. Ondertussen spreekt en schrijft hij regelmatig over de bijbelse cultuur, natuur en symboliek, naast zijn werk als marketing- en communicatieadviseur.

Het valt hem op dat, ook in de kerken, met name oudtestamentische verhalen niet zelden verkeerd begrepen en uitgelegd worden door onbekendheid met de bijbelse cultuur en bijbelse manier van vertellen. Daarom neemt hij eind 2014 samen met Jaap Bönker het initiatief voor de oprichting van de Bijbelse Cultuur Stichting. Hiervoor werkt hij momenteel 1 dag per week, op vrijwillige basis. Hij combineert dit met zijn werk als schrijver en marketeer voor Interserve. Met zijn vrouw Linda woont hij in Woudenberg.