Ruben-Hadders-2-RCreations-3238

Ruben Hadders

Als tiener was Ruben Hadders (1986) al gefascineerd door de Bijbel en schreef hij artikelen voor verschillende tijdschriften. Op 19-jarige leeftijd begon hij, nog tijdens zijn studie Journalistiek, een eigen mediabedrijf. In die tijd leerde hij ook Jaap Bönker kennen, die dan al vele jaren actief is als spreker op het gebied van de bijbelse cultuur en met wie een hechte vriendschap ontstaat. Van hem brengt Ruben diverse boeken op de markt, waaronder het spraakmakende De God van Abraham, Isaak én Ishmaël. 

Als gevolg van een slaapstoornis raakt Ruben eind 2013 in een ernstige depressie en moet hij stoppen met zijn bedrijf. Hij begint met het schrijven van een boek: een woord-voor-woord commentaar op de eerste hoofdstukken van het bijbelboek Genesis. Want hoewel er over Genesis al bibliotheken vol geschreven zijn, is volgens hem nog veel onbekend. Ondertussen spreekt en schrijft hij regelmatig over de bijbelse cultuur, natuur en symboliek.

Begin 2015 neemt hij samen met Jaap het initiatief voor de oprichting van de Bijbelse Cultuur Stichting. Hierin werkt hij 1 dag per week, op vrijwillige basis. In het dagelijks leven verdient hij zijn brood als online business developer. Met zijn vrouw Linda woont hij in Woudenberg.

>
Scroll naar top