unieke collectie van 500+ gebruiksvoorwerpen

Expositie Bijbelse Voorwerpen

Van muziekinstrumenten tot wapens, van wijnzakken tot dorssleeën, van ploeg tot pesachbord, van maalstenen tot kamelenzadels, geuren, olieën en nog veel meer. Alledaagse voorwerpen die in het oude Midden Oosten op inspirerende wijze gebruikt werden om de geheimen van het leven te delen.

Oude verhalen komen opnieuw tot leven…

Jaap Bönker is een echte verhalenverteller. Al meer dan twintig jaar lang verzameld hij gebruiksvoorwerpen uit Israël en omliggende landen. Inmiddels is zijn collectie uitgegroeid tot bijna 500 voorwerpen! Van muziekinstrumenten tot wapens, van wijnzakken tot dorssleeën, van ploeg tot pesachbord, van maalstenen tot kamelenzadels, geuren, olieën en nog heel veel meer. Aan de hand van deze voorwerpen neemt hij je mee op een fascinerende ontdekkingstocht. Durf jij je westerse bril af te zetten en je onder te dompelen in de wereld van het Oude Testament?

Jaap-Ezelskaak-RCreations-3084
Jaap-Torah-5-RCreations-3155

Wie oren heeft die hore...

De Bijbel is het meestgelezen boek ter wereld. Toch hebben zelfs christenen moeite om dit Boek te begrijpen. Niet zo vreemd, want de Bijbel is een oosters Boek. Wie de boodschap van de Bijbel goed wil verstaan zal enige kennis moeten hebben van de Hebreeuwse gebruiken, opvattingen en denkbeelden.

Wie zich verdiept in de Bijbelse cultuur opent een fascinerende wereld. De Bijbel is niet langer ingewikkeld of saai, maar komt op bijzondere wijze tot leven!

 

veelgestelde vragen

Wat kost het om Jaap uit te nodigen?

Verenigingen en kerken die interesse hebben in onze unieke collectie, kunnen Jaap uitnodigen voor een tentoonstelling en lezing. De kosten hiervoor bedragen €150 per dagdeel, excl. reiskosten (30 cent per/km, gerekend vanaf Andijk). 

De organisatie mag een toegangsprijs vragen aan deelnemers, maar niet meer dan €7,50 per persoon. Wij willen namelijk dat een breed publiek kan kennismaken met de bijbelse cultuur. Ook vragen wij de mogelijkheid om boeken te verkopen (bijv. via een lectuurtafel).

Voor wie is deze lezing geschikt?

Voor jong en oud, gelovig en ongelovig. Voor iedereen die meer wil weten van de wereld van het Oude Testament. Voor wie geïnteresseerd is in geloof, de Bijbel of het Jodendom.

Voor tieners en jongeren kan eventueel een aparte lezing worden georganiseerd.

Hebben jullie een expositieruimte?

Tot vorig jaar was de expositie te zien in 'Zaal Mantel' in Andijk. Helaas kunnen wij hier geen gebruik meer van maken en hebben wij momenteel dus geen eigen expositieruimte. 

>
Scroll naar top