unieke expositie in nijkerk

Typisch Israël

We nemen je  graag mee naar het oude Nabije Oosten, waar de geschiedenis van de mens begon. De verhalen van toen, uit een cultuur van duizenden jaren geleden, zijn ook nu nog steeds relevant. Maak kennis met de oude Israëlieten en ontdek de betekenis die zij gaven aan hun werk, hun relaties en de wereld om hen heen. 

Achter de tientallen bijbelse voorwerpen die je kunt bewonderen zit een inspirerend verhaal. Vaak met een diepere wijsheid. Deze verhalen geven je een nieuw perspectief op ‘de zin der dingen’ en helpen je een eeuwenoud, oosters boek als de Bijbel beter te begrijpen. Durf je moderne, westerse bril af te zetten en waan je voor even in de fascinerende wereld van de Bijbel. 

Een goede reis, a Dieu. 

Waan je voor even in de fascinerende wereld van de Bijbel

israël centrum

Een stukje Israël in Nederland

Welkom in Nijkerk, waar sinds enkele jaren het Israël Centrum gevestigd is. Een ontmoetingsplek voor christenen met hart voor Israël. Hier is altijd wat doen. Bezoek een tentoonstelling of lezing en kom winkelen in de Israel Gallery Shop.

israelwinkel

lezingen

16 MAART,
1,2 en 9 APRIL

De voorwerpen in de expositie zijn verzameld door Jaap Bönker tijdens zijn reizen door het Midden-Oosten. Benieuwd naar het verhaal achter deze voorwerpen? Jaap geeft 4 lezingen in het Israël Centrum die je gratis kunt bijwonen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus handig om je van te voren aan te melden (niet verplicht).

Adres

Israël Centrum
Henri Nouwenstraat 34
Nijkerk

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 9:00 – 17:00 uur
Zaterdag 10:00 – 16:00 uur
Zondag gesloten

Faciliteiten

Parkeren

U kunt gratis parkeren op de parkeerplaats van het Israël Centrum.