Over ons

De Bijbel is voor velen een moeilijk boek. Vooral omdat we onbekend zijn met de cultuur waarin de Bijbel is ontstaan. Als je die cultuur beter leert begrijpen, kom je tot verrassende ontdekkingen en wordt de Bijbel een inspirerend boek vol leven! Dan ga je zien hoe de eeuwenoude wijsheid die in deze verhalen ligt opgesloten, van bijzondere waarde is voor het het leven in de 21ste eeuw. Of je nu jong of oud bent, gelovig of niet-gelovig, wij nemen je graag mee op een reis door de wereld van het oude Midden-Oosten. De wereld van Abraham, Mozes en David. Zoals de oude verhalenvertellers willen wij een gids voor je zijn in deze fascinerende wereld. Dit doen wij geheel onafhankelijk van overheden, kerken, organisaties of denkrichtingen. Wij zijn 100% een non-profitorganisatie, opgericht in 2015 om aandacht te vragen voor de bijbelse cultuur. En om zorg te dragen voor onze unieke collectie van meer dan 500 (gebruikers)voorwerpen die in de Bijbel beschreven worden. Om die reden zijn wij door de Belastingdienst erkend als Culturele ANBI.

Directeur

Jaap Bönker (rechts op de foto) is per 1 januari 2017 aangesteld als directeur op vrijwillige basis. Hij ontvangt geen salaris, maar heeft wel recht op een vrijwilligersvergoeding van max. €1500 per jaar.

Bestuur

Het bestuur van de stichting bestaat uit 3 personen, die voor onbepaalde tijd zijn benoemd. Zij ontvangen geen salaris, maar kunnen wel een vergoeding krijgen voor onkosten die zij maken (bijv. reiskosten).

  • dhr. S. van Groningen, voorzitter
  • mw. R.M. Palma, Andijk, secretaris / penningmeester
  • dhr. O. Hadders
Culturele ANBI

Sinds 20 januari 2015 zijn wij door de Belastingdienst aangemerkt als Culturele ANBI. Dit betekent dat je extra belastingvoordeel krijgt als je een gift aan ons doet, deze zijn namelijk 125% aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Ondernemers die ons steunen mogen maar liefst 150% van hun gift aftrekken van de vennootschapsbelasting.

Beleidsplan

Het beleidsplan van de stichting voor de jaren 2015-2018 kun je hier downloaden.

 

Jaarverslag

Download hier het financiële jaarverslag over 2016.

 

Kamer van Koophandel / RISN

Wij zijn ingeschreven in het handelsregister onder nummer 62116290.
Het RISN nummer van de stichting is 8546.61.785.

Ga mee op een inspirerende reis door de wereld van het oude Midden Oosten.

Ontdek wijsheid van toen voor het leven van nu.

Ruben-en-Jaap-2-RCreations-3305

Sprekers

Ruben Hadders (links) spreekt en schrijft al meer dan 10 jaar over de bijbelse cultuur en natuur. Eind 2014 nam hij het initiatief tot de oprichting van de Bijbelse Cultuur Stichting. De typologie (beeldspraak) heeft zijn bijzondere interesse. Binnen de theologie is hier volgens hem te weinig aandacht voor, vanwege onbekendheid met het Hebreeuwse denken. Momenteel schrijft hij aan een woord-voor-woord commentaar op Genesis 1-5 vanuit de Hebreeuwse cultuur en grondtekst. Meer lezen...

Jaap Bönker komt al meer dan 20 jaar in het Midden-Oosten. Hij studeerde Theologie en is gefascineerd door het Oude Testament, in het bijzonder de geschiedenis van Abraham. Hij schreef hier diverse boeken. Vooral De God van Abraham, Isaak en Ishmaël: Eén Weg naar Vrede in het Midden-Oosten deed veel stof opwaaien en werd positief ontvangen. Tijdens zijn reizen verzamelt hij voorwerpen die in de Bijbel beschreven worden. Inmiddels bestaat deze collectie uit meer dan 500 voorwerpen. Meer lezen...

>
Scroll naar top