Weblog

Blog

Dit is niet ons thuis

De loofhut, soeka in het Hebreeuws, herinnert ons aan ons tijdelijke bestaan. Maar ook: aan de toekomst. Zanger Christian Verwoerd schreef er een lied over: Dit is niet ons thuis.
Blog

3 redenen waarom Soekkot een wereldfeest is

Vanavond begint Soekkot, het bijbelse Loofhuttenfeest. Joden wonen dan zeven dagen lang in een eenvoudige hut en herdenken hoe God voor de Israëlieten zorgden toen zij veertig jaar lang in de Sinaïwoestijn rondtrokken en in tenten woonden. Het is een heel vreugdevol feest en niet alleen voor de Joden! Drie redenen waarom Soekkot een echt wereldfeest is.
Project 70

Israël in 70 video’s

In zeventig dagen bezocht Waks zeventig unieke locaties en maakte daar een video van. Het resultaat is een mooi portret van de cultuur en natuur van het hedendaagse Israël.
Blog

The Bible Project nu ook op Apple TV

Goed nieuws voor fans van de bijbeluitleg-filmpjes van The Bible Project: deze zijn vanaf nu namelijk ook gratis te bekijken via een app voor de Apple TV.
Blog

De Leviet in Rechters 19: bad-guy of good-guy?

Niet iedereen blijkt zich te kunnen vinden in mijn uitleg van de omstreden geschiedenis in Richteren 19. Sterker nog, een gemeente liet mij weten mij niet meer uit te nodigen als spreker. Hoe kan ik het nu opnemen voor de Leviet die zijn vrouw naar buiten duwt? Valt er echt een positieve les over gastvrijheid te leren uit deze gruwelijke geschiedenis?