header website breed

rondreizende expositie

De zin der dingen

De reizende expositie De zin der dingen neemt je mee naar het oude Nabije Oosten, waar de geschiedenis van de mens begon. Maak kennis met de oude Israëlieten en ontdek de betekenis die zij gaven aan hun werk, hun relaties en de wereld om hen heen. Ontdek hoe de verhalen van toen, uit een cultuur van duizenden jaren geleden, nog steeds relevant zijn voor het leven nu. 

Achter de tientallen bijbelse voorwerpen die je kunt bewonderen zit een inspirerend verhaal. Vaak met een diepere wijsheid. Deze verhalen geven je een nieuw perspectief op ‘de zin der dingen’ en helpen je een eeuwenoud, oosters boek als de Bijbel beter te begrijpen.  Durf je moderne, westerse bril af te zetten en waan je voor even in de fascinerende wereld van de Bijbel. 

img 0250

Wat mensen in het gastenboek schreven

“Interessante tentoonstelling. De teksten uit de Bijbel gaan hierdoor veel meer leven.”

“Zo’n mooie collectie verdient een blijvende plek voor scholen en groepen.”

“Heel bijzonder om er achter te komen dat Gods Woord meer bevat dat we beseffen.”

Meer dan 500 bijbelse gebruiksvoorwerpen in onze collectie!

unieke collectie

Bijbelse beelden zeggen meer dan duizend woorden

De Bijbel is een boek vol beelden en symboliek, waarin alledaagse voorwerpen een bijzondere betekenis krijgen. Door de jaren heen heeft theoloog en spreker Jaap Bönker honderden voorwerpen verzameld die in de Bijbel beschreven staan. Deze antropologische collectie is uniek in Europa en wordt beheerd door de Bijbelse Cultuur Stichting. In de reizende expositie De zin der dingen zijn ongeveer vijftig voorwerpen uit deze collectie opgenomen.

Impressie van eerdere exposities

De foto’s hiernaast zijn gemaakt tijdens recente exposities in Amersfoort (2020) en Nijkerk (2021).

Is de volgende expositie bij jou in de buurt?

Op dit moment staan er geen nieuwe exposities gepland. Mocht je interesse hebben in een expositie in jouw kerk, buurthuis, bibliotheek etc. neem dan contact met ons op.