ruben hadders

Ziet in alles symboliek

Ruben Hadders valt als tiener nogal op door zijn bijzondere interesses: voor de wereld van de media en voor de wereld van de Bijbel. Op 19-jarige leeftijd begint hij, zelf nog student Journalistiek, een eigen mediabedrijf en publiceert hij voor diverse kranten en tijdschriften. Hij specialiseert zich in nieuwsverhalen met een religieus-culturele achtergrond, interviewt religieuze leiders en schrijft achtergrondartikelen over de ontwikkelingen in het Midden-Oosten.

Door zijn werk leert hij ook Jaap Bönker kennen, die dan al vele jaren actief is als spreker op het gebied van de bijbelse cultuur. Er ontstaat een hechte vriendschap en samen geven ze diverse boeken uit, waaronder het veelgeprezen De God van Abraham, Isaak én Ishmaël: Een Weg naar Vrede in het Midden Oosten.

In 2013 raakt Ruben in een zware depressie als gevolg van ernstig slaapapneu en moet hij noodgedwongen stoppen met zijn bedrijf. Terwijl hij aan het herstellen is, verdiept hij zich dieper in de bijbelse cultuur. Het valt hem op dat, ook in kerken, bijbelse verhalen niet zelden verkeerd begrepen en uitgelegd worden door onbekendheid met de oud-oosterse cultuur en beeldspraak. Daarom neemt hij eind 2014 samen met Jaap Bönker het initiatief voor de Bijbelse Cultuur Stichting. Sinds 2022 werkt hij 2 dagen als directeur voor de stichting, op vrijwillige basis. Daarnaast is hij actief als communicatiemedewerker voor vakorganisatie CGMV. 

ruben hadders